sâmbătă, 26 iulie 2014

IMPRESII WORKSHOP HUNA





Astazi am participat la un workshop in care am primit invataturi si initieri Huna prin intermediul lui Mirela Ceaus.
A fost interesanta calea pe care am ajuns la ea...Un mesaj mai vechi de la ea caruia nu i-am dat atentie la momentul respectiv, pastrat pentru a oferi oamenilor care vin la mine la cursuri informatia ca exista cineva in Romania care impartaseste initierile despre care eu vorbesc in timpul cursului de Lomi Lomi Kahuna. Dupa un schimb scurt de informatii intr-o zi cu Mirela, am simtit ca vreau sa merg la un seminar Huna si asa a fost sa fie ca in perioada apropiata (azi) sa se desfasoare acest wokshop.
Iata care a fost continutul acestui workshop :
*Ce este Huna
* Energia
* Despre Primirea Initierii
* Despre Utilizarea Functiilor
* Definitia Huna si Principiile Huna
* Definitia Manei
* Intensificarea Curgerii Manei prin Corp
* Acordaj si Fortifierea Aurei
* Acordaj in Izvorul Manei si Meditatia
* Acordaj in Binecuvantarile Pamantului
* Acordaj in Respiratia Ha si Metoda
* Intensificarea Respiratiei
* Caracteristici Superioare ale Sistemului Nervos
* Caracteristici Superioare ale Sistemului Circulator
* Caracteristici Superioare ale Organelor
* Acordaj in Fundatia Inimii
* Acordaj in Ochiul Florii Kanaloa
* Energia de Curatare a Subconstientului
* Purificarea Mentala
* Energia Detoxifierii
* Energia Vindecarii Huna
* Procedura de Vindecare Kahi
* Armonizarea Celor Trei Sine
* Acordarea la Inima Soarelui
* Acordajul Crucii Focului
* Acordarea la Apa Bucuriei
* Acordajul Acum - Manawa
* Ciclul Celor Cinci Elemente
* Activarea HO-O-PONO-PONO
* Fuziunea Sufletului
* Meditatia Nalu
* Lucrul Individual cu Energia (Sursa Spirituala - Kahuna Aumakua)

Seminariile in care se primesc initieri si se lucreaza cu ele, sunt greu de descris in cuvinte. Experieta fiecaruia este a lui si daca nu seamana cu a celor din grup, atunci o completeaza.
Am invatat ca tot ceea ce am primit exista in noi, aveam nevoie doar de activari si avem nevoie sa lucram in continuare. Am invatat ca o parte din ceea ce am primit, incerca de mult sa iasa la suprafata, dar nu puteam defini ce este si blocam cu mentalul orice parea firesc si mentalul spunea ca e vreun program ceva si nu-i ofeream atentie.
Am inteles si mai bine de unde "vine" dorinta de-a imbratisa emotiile in timpul masajului Lomi Lomi Kahuna si in timpul altor masaje, chiar si atunci cand eu cred ca e de ajuns o imbratisare, doua, noua...
Am inteles ce inseamna in interiorul meu "am limite" si "nu am limite" si am inteles mai profund notiunea de libertate interioara, aceea neacceptata de regulile societatii, familiei, prietenilor.
Mi-am simtit puternic nevoia de-a primi, la fel de puternic ca acea de-a darui si am cedat si am reusit SA CER si SA MA BUCUR si MULTUMESC!
M-am vazut in fiecare cate putin si fiecare poveste din aproape fiecare calatorie a colegelor de grup, mi-a raspuns la o intrebare ce ma macina mai demult.
Am inteles ca modestia poate sa atraga uneori povesti si evenimente pe care nu ni le dorim si nu o mai vad acum ca pe o mare calitate ce trebuie hranita.
Am inteles si am vazut din nou nevoia de liniste a oamenilor care si-au pierdut linistea, sau care nu au avut-o pana acum in viata. Si mi-am inteles astfel nevoia mea de zbucium care ma framanta uneori.
Am inteles cantecul inimii, mi-a fost cantat pe toate tonalitatile si am vazut cine si cum mangaie cel mai bine acolo.
Am vazut din nou ca nu doar calea catre constientizare poate fi usoara si naturala, ci si calea catre schimbare si vindecare.
Am vazut cat de copilaresc si serios in acelasi timp, pare totul in interior cand ne conectam la noi insine asa cum suntem, fara sa ne ascundem.
Am inteles cat de usor pot sa renunt la programe, daca intr-adevar inteleg diferenta intre un program si un plan sau o dorinta.
Am inteles ca sunt eu oricum as fi si nu mi-e rusine cu mine in fata mea, iar sa-mi acord mie atentie in toate calatoriile a parut un DAR DIVIN de care toti ar fi minunat sa ne bucuram.
A fost o calatorie atat senzoriala cat si extrasenzoriala ce n-as mai fi dorit sa se termine si MULTUMESC tuturor pentru ca au impartasit din calatoria lor!

MULTUMESC DRAGA MIRELA SI MULTUMESC TUTUROR GHIZILOR CARE NE-AU INSOTIT AZI!







Cu drag,
Daniela Dumitru











luni, 21 iulie 2014

TERAPIILE CU MIERE

                                                                                            TERAPIILE CU MIERE

De multa vreme este la mare moda in saloane si centre de intretinere si remodelare corporala masajul cu miere, la fel cum sunt in centrele spa impachetarile cu produse cu miere, exfolierile, ritualurile. Inca se vand aceste proceduri ca avand scop pur anticelulitic. Are si scop anticelulitic, printre altele.
Despre beneficiile aplicarii mierii direct pe piele, probabil au auzit toti colegii din domeniul terapiilor alternative, nu o sa le enumar aici, ci va recomand un articol frumos si destul de complex al beneficiilor ei asupra intregului organism, scris de Dr. Cristina Aosan.
http://www.melidava.ro/naturiste/miere-roua-florilor-generalitati.html

Cum se poate face un masaj cu miere la cabinet sau la domiciliul clientului?
- Aveti nevoie de miere de albine (de orice tip, ar fi bine ca daca este cristalizata sa o incalziti usor inainte de utilizare), de o folie de plastic (din cea care se utilizeaza la impachetarile corporale), sau de o musama (daca nu doriti sa auda clientul zgomotul produs de folie in timpul procedurii). Sa aveti la indemana si putina apa calda (din cand in cand aplicati apa pe piele, pulverizand, sau udandu-va mainile intr-un bol).
- Mierea nu se va amesteca cu ulei sau crema de masaj.
- Este recomandata o exfoliere corporala inainte de masaj. Poate fi efectuata cu miere cristalizata simpla, sau cu miere amestecata cu plante.
- Masajul efectuat poate fi masaj de drenaj limfatic, in acest caz urmariti pas cu pas toate manevrele invatate si pe care le efectuati in mod normal cu ulei de masaj; sau poate fi un masaj de relaxare, din care se vor scoate anumite manevre ce sunt greoaie datorita vascozitatii mierii.
Intrebarile din partea celor ce primesc masajul vor fi : "O sa simt ceva lipicios pe piele?", " O sa simt cum curge si voi avea senzatii neplacute?", "Sunt barbat, o sa ma simt ca o femeie la epilat?"... Sunt intrebari normale, senzatiile sunt diferite in functie de ceea ce are fiecare om de trait la nivel senzorial.
Cum se comporta mierea la contactul cu pielea?
In primul rand se aplica mierea pe un segment in strat subtire, ceva mai mult cantitativ decat uleiul de masaj.
Imediat se va observa cum isi va schimba vascozitatea, iar dupa cateva manevre se va produce procesul numit OSMOZA - toxinele ce exista in sistemul limfatic, in lichidele interstitiale vor trece in miere, iar elementele nutritive (proteine, vitamine, minerale), vor trece in sistemul limfatic si in tesuturi. Acest schimb este mecanismul ce ofera atat de rapid pielii senzatia de curatare, aspectul sanatos si stralucitor.
Masajul cu miere poate fi efectuat cu o frecventa de 1-2 ori pe saptamana, in functie de scopul lui.
Este bine ca dupa masaj sa se faca un dus fara produse de curatare si sa se lase pielea uscata, sa nu se aplice ulei sau crema de corp.
Daca sistemul limfatic a fost foarte incarcat, timp de  cateva ore se vor mai elimina toxine prin piele.

Cine are rabdare sa studieze tipurile de miere, isi poate alege un anume tip in functie de nevoile pe care le are pielea. De exemplu, mierea mai inchisa la culoare este bogata in proteine si are efecte miraculoase asupra pielii afectata de cicatrici post-acneice, psoriazis, anumite ciuperci, hiperkeratoza.
Daca ati intalnit oameni care sufera continuu de ciuperci, recomandati-le sa gaseasca o modalitate comoda de a aplica miere zilnic pe zona afectata. Nu exista bacterii, microorganisme, ciuperci etc. care sa supraveituiasca in miere, este unul dintre produsele cu cele mai puternice proprietati antiseptice si antimicrobiene.

O alta intrebuintare este prin aplicarea la nivelul fetei, gatului, decolteului.
Poate fi aplicata simpla, sau in combinatie cu plante fin maruntite, argila (alba, roz, verde, rosie), orz verde, spirulina, polen etc., in functie de scopul aplicarii.
Si sa nu uitam de par. Cine s-a luptat perioade indelungata cu matreata (uscata, umeda), iritatii ale pielii scalpului, foliculita, par uscat, par gras, poate incerca masti cu miere.
Mierea este produsul care trateaza prin curatarea si nu prin acoperirea imperfectiunilor. Ceva acoperit nu este ceva tratat.

Am primit o intrebare in timpul unui masaj cu miere: "Nu este pacat sa folosim mierea asa?"
Eu nu simt ca este pacat, atata timp cat o folosim in scop curativ si nu este risipa, se utilizeaza o cantitate mica de miere la un masaj, sau la o impachetare.
Costurile sunt de asemenea mici, dintr-un borcan de 400 gr se pot face 3-4 masaje, fara a risipi.
Se poate sa ne facem singuri acasa? 
Este mai greu, dar nu imposibil. Se poate in cada sau la dus, fara apa, sau stand pe patul de masaj, pat obisnuit sau o saltea si o folie de protectie aplicata. Cine are rabdare poate incerca sa isi aplice miere pe corp si sa efectueze miscari ca la exfoliere. Daca va iubiti propriul corp o sa va para cel mai minunat rasfat pe care vi-l puteti face singuri si nici nu o sa simtiti cum trece jumatate de ora de masaj in cada :)
Daca il faceti seara, o sa va treziti noaptea in miros de flori :)
Am spus oamenilor care studiaza mierea de o viata intreaga despre povestile cu miresmele in miez de noapte si mi-au explicat ca mirosul pe care il simtim nu este doar de la miere, este de la toate structurile noastre profunde care se simt iubite si imbratisate de energia din miere si de ceea ce am facut noi pentru noi oferindu-ne rasfatul.
Mierea este iubire.



 
Rasfat deplin si curatari profunde!
Cu drag,
Daniela Dumitru

duminică, 20 iulie 2014

DE CE TIPA OAMENII?

De ce tipa oamenii??? Din cauza unor emotii...
Cine poate defini in cuvinte o emotie? Daca cineva ne-ar ruga sa definim mania, furia, cu greu reusim sa le definim in cuvinte, nu gasim cuvintele potrivite, dar daca suntem rugati sa le exprimam altfel decat prin cuvinte, putem sa le exprimam prin comportament, in mod constient ne putem modifica comportamentul in functie de emotiile simtite.
Explicam candva terapeutilor la un seminar, fara psiholigii grele, ce spune corpul in functie de fiecare atingere, fiecare tresarire, oftat etc,  in momentul atingerii anumitor zone ce scot la la suprafata emotiile. Cel „analizat” uneori recunostea, alteori nega, in final a izbucnit in plans si spunea furios doar „Imi pare rau! Imi pare rau!”  Se intampla la fel de fiecare data, uneori psihologia ca la carte, chiar e ca la carte... E doar un exemplu.
Cine lucreaza cu oamenii goi, a inteles cum isi arata figura multe dintre emotii. Cand suntem imbracati emotiile au si ele o haina deja stabilita, cand suntem goi in mainile cuiva, emotiile se straduiesc sa-si zideasca o haina, o masca. E mai greu sa zidesti ceva, decat sa arati simplu asa cum e, dar noi inca nu intelegem foarte bine asta in orice situatie si credem ca de fapt e mai greu sa ne aratam "goi". Suntem frumosi si cu masti si fara masti J

La cine tipa oamenii cand ei cred ca tipa la alti oameni? Tipa la ei insisi. Conform psihologiei umane, tipetele vin cel mai adesea din manie, emotie care scoate la suprafata si rascoleste furia, indignarea, ostilitatea, ura, irascibilitatea, resentimentele. Si sa nu uitam ca mai exista si frica de ceva anume ce scoate la suprafata, printre altele, nervozitatea si furia.
Cum vin raspunsurile celor ce stau in fata acestor emotii? Oamenii la care se tipa pot raspunde in acelasi mod, psihologii ar spune „sunteti la fel, v-ati atras”, sau pot sa se retraga – „cel la care se tipa este cuprins de frica, sta cuminte si si-o traieste interior”, sau poate fi cuprins de ceva-ul frumos numit IUBIRE – sta in linistea lui si trimite ganduri si rugi catre Dumnezeu.
Cum este perceputa tacerea de cel ce tipa si nu numai de el? Uneori ca un handicap mental.
Cum este afectat cel ce tace? Poate fi, sau nu...depinde de cat de profund este adevarul lui si cat de mult crede in ceea ce simte in tacerea lui.
Cine spune dupa si in timpul tipetelor IMI PARE RAU? Cel ce tipa inca nu poate, sau nu vrea, furia este ingradita de orgoliu, mandrie si alte emotii inrobitoare. O va spune cel la care s-a tipat, daca intelege de ce se tipa si de ce l-a intalnit.
De ce a intalnit omul care tipa pe omul catre care crede ca isi trimite tipetele si emotiile? Nu doar unul l-a intalnit pe celalalt cu un scop, ci amandoi s-au atras reciproc cu un scop. Nu doar unul are de invatat de la celalalt, nu doar unul ii da lectii celuilalt, ci ambii isi dau lectii.
Furia asta e o mare lectie, la fel cum si linistea e o mare lectie. E incredibil cate se pot realiza in liniste, cate poti realiza TU CU TINE si cat de bine te poti vedea si te poti intelege. E un handicap sa poti ramane tu cu tine cand situatii si evenimente ar putea sa te rascoleasca, sa te faca sa o iei razna? Cine judeca asta si cu ce scop?
Cate emotii pot navali in liniste si cate in furie?
Un furios nu vrea sa inteleaga de unde vine linistea. Un furios are treaba multa si vrea sa vada doar ca TACEREA SI LINISTEA = PROSTIE SI HANDICAP MENTAL.
Sa iubesti un furios e o incercare, o lectie??? E o binecuvantare, e acceptarea a ceea ce exista in toti exprimat si neexprimat, e lipsa de orgoliu si de alte emotii „pamantesti care fac lucratura mintii asupra inimii”.
Maniosul are nevoie de mangaiere si iubire, nu de furii descatusate asupra lui, el stie si cum e, nu e nevoie sa ii raspunzi in acelasi fel ca sa ii arati starea. Iubeste-l in liniste si in libertare deplina de oriunde te-ai afla, nu astepta nimic si ai credinta ca iubirea ta ii va imbratisa furiile!

Cu drag,
Daniela Dumitru


vineri, 4 iulie 2014

TERAPEUTUL SPA – DA DOAR DIN MAINI SAU MAI FACE SI ALTCEVA?

Doar ce am depanat amintiri cu o prietena draga despre centrele spa in care am lucrat impreuna de-a lungul anilor si la scurt timp ma trezesc intr-un schimb de mesaje, email-uri cu cineva care ACUZA fara argumente terapeutii spa de tot felul de lucruri. 
Refuzam sa raspund, dar ma tot urmaresc aceste comentarii, intrebari si m-am prins in discutii cateva ore.
O sa raspund la intrebari la care am mai raspuns, o sa folosesc de data asta alte cuvinte din dex ca poate asa se va face lumina, daca nu mi-a iesit de fiecare data bland cu povesti depanate la lumina lumanarii, poate ca trebuie sa imi schimb eu prezentarea si sa aprind o lanterna direct in ochi si sa fiu mai ferma.

* „Terapeutii spa dau si ei din maini, ce altceva sunt in stare sa faca...”
- Datul din maini poate fi o arta sau doar dat din maini. Si „doar dat din maini” poate fi o arta, daca privesti cu respect si pricepi beneficiile datului din maini si iei de acolo ceea ce ai nevoie.
Omul care sade la bariera da din maini si l-a invatat cineva, a avut de citit un rand pe-o hartie ca sa stie in ce fel sa dea din maini, altfel trec masinile peste tren si trenul peste masini. Bucatarul ca sa dea din maini si sa iasa ceva gustos a invatat carte multa si a exerimentat destul pana i-a iesit prajitura dulce si nu sarata.
Cam asa si cu terapeutul care da din maini. O singura manevra- acest dat din maini, s-a invatat si slefuit si perfectionat cu studiu, cunoastere adunata in zile, saptamani, luni, ani. Oamenii aia care vin si revin la datul din maini in mainile lor, sunt „chemati” si pentru ca ei stiu sa dea bine din maini si sa explice ce inseamna asta si la ce E BUN IN VIATA.
A da din maini poate sa iti fie bun in viata daca vrei si ceri asta, sau poate sa te enerveze la culme, daca inca nu esti pregatit sa intelegi ce inseamna si DE UNDE VINE. Dar tot tu ai cerut si asta J

* „Terapeutii spa sunt ceea ce sunt pentru ca nu sunt in stare de mai mult de atat...”
- Fiecare e ceea ce este ca asa a ales, fiecare este acolo unde vrea sa fie sau unde trebuie sa fie, fiecare poate sa plece de acolo daca nu vrea sa fie acolo. Valabila regula in orice meserie, activitate, domeniu, nu doar in spa.
Sunt locuri unde terapeutilor li se spune inca de la angajare ca orice nu le convine sa spuna, nu sunt tinuti cu forta si chinuiti, au libertatea de-a pleca cand nu se mai simt relaxati la locul de munca si chiar li se ofera recomandari ca sa le fie bine pe drumul asta mai departe. Daca ei aduna nemultumiri nenumarate si accepta sa stea in continuare si nu spun nimic, atunci este alegerea lor.
Aceasta afirmatie poate veni din partea oamenilor carora le e rusine cu ceea ce au ales sa faca si cred si despre cei din jurul lor la fel si mai ales despre cei din domeniul spa, care fac si ei ceva sa se afle in treaba, ca nu au fost in satre sa faca altceva. Cine a avut curaj sa-i intrebe pe terapeuti de ce si-au ales meseria asta, au avut cele mai frumoase raspunsuri si aceste raspunsiri au fost temelia schimbarii multor oameni.

* „Terapeutii stiu sa faca si ei niste masaj acolo...”
- „Niste masaj” e de multe feluri la spa, de zeci de feluri. Cine a trecut pe acolo, sau cine a  avut macar curiozitatea sa deschida un meniu de terapii spa, un site cu o prezentare frumoasa, a inteles diversitatea si a inteles ca lumea spa este o calatorie in care te poti trezi ca ti se face si „niste masaj” la un moment dat.
Ca sa ajunga sa faca masaj, au trecut prin mai multe etape, sau alti terapeuti au invatat mai intai masaje si apoi au descoperit ca au nevoie de perfectionarea tehnicilor invatate ca sa reuseasca sa transforme o tehnica in calatorie si nu in dat din maini.
In general omul care ajunge la spa, isi spune mai intai tehnician maseur, asa a plecat din scoala, a fost initiat intr-una sau mai multe tehnici de masaj, are deja o baza de cunoastere si apoi vin surprizele, de cand i se explica la interviu ce inseamna transformarea din maseur in terapeut spa. Scoala spa nu se invata in scoli, oricat de mult ne-am stradui noi cei care predam in scoli sa explicam, sa povestim, sa argumentam, sa aratam. SCOALA SPA se invata la SPA, in ECHIPA SPA, in ATMOSFERA SPA, cu PROTOCOALE SPA, ETICHETA SPA, cu colegii care au ATITUDINE SPA si undeva in toata povestea asta frumoasa exista si MASAJE IN STIL SPA muuuuuulteeee la numar, pentru toti oaspetii ajunsi acolo.

* „Ce mare lucru sa aprinzi niste lumanari si sa intinzi niste maglavais pe piele...”
- Pai sa recitim punctele de mai sus ca sa nu repet ceea ce am mai zis. Pentru mine e mare lucru ca un bucatar poate sa-mi serveasca o prajitura dulce si nu sarata, asa cum e mare lucru si cum e intins maglavaisul pe piele. Inainte de intinderea maglavaisului exista multe de invatat, iar informatia asta nu e ceva ce i s-a turnat cu o palnie in cap, ci un curs in scoala spa, la un seminar, unde a invatat, apoi studiat un timp singurel acasa si abia apoi a primit minunata sansa sa bucure oamenii oferindu-le RITUALURI MULTI-SENZORIALE SPA – asa se numeste in mod profesional la spa, intinderea maglavaisurilor pe piele.
Daca toata lumea ar sti sa intinda maglavais ca la spa, s-ar intinde la coltul blocului, fara protocol si stiinta. Cine a fost la spa cunoaste.
Lumanarile alea nu se aprind singure si pe terapeut nu-l aduce cineva in brate sa-l puna in cabinetul de masaj gata de lucru, odihnit si fara sa fi transpirat inainte. El a avut multa treaba pana la aprinsul lumanarii si chiar si aprinsul lumanarii inseamna: luat de undeva, pozitinata intr-un anume loc bine gandit, aprinsa cu un gand pentru CEVA etc. Cabinetul ala impecabil cu fiecare detaliu cu un rost, a fost pregatit tot conform unei cunoasteri si munci, nu a aparut asa minunat ca a dat cineva cu bagheta magica.

* „Spa- urile sunt doar locuri de facut bani si cam atat...”
- Spa- urile sunt ceea ce vrei sa fie. Orice lucru este ceea ce vrei sa vezi. Si magazinul de paine poate fi un loc de facut bani si atat. Si locul in care lucrezi acum si cel in care ai lucrat si cel in care vei lucra, pot fi tot locuri de facut bai si atat. Unde e problema? La cei ce dau bani, sau la cei ce primesc bani? E un schimb normal in toata lumea, in orice domeniu de lucru, asa am evoluat noi sa fim in stare sa facem acest schimb de bani, de servicii etc. Cand o sa vrem altceva, evolutia ne-ar putea duce in alta directie, sa traim in padure si sa mancam scoarta de copac si sa ne masam ca la spa pe iarba verde si ascultand pasarele.

* „De ce nu esti la spa angajata, daca tot vorbesti mereu de ani de zile despre minunatiile care se intampla pe acolo?”
- Sunt exact acolo unde vreau sa fiu si sunt si la spa cand vreau sa fiu la spa J

Aceste randuri au fost scrise nu pentru a lua apararea terapeutului spa (sunt caliti deja, au auzit ei mai multe de atat...), nu pentru a ma apara eu de ceea ce fac in domeniul spa, nu de a critica sau judeca pe cei care vorbesc ca sa isi spuna parerea si o sustin fara argumente, nu pentru a ma certa cu cineva, ci doar din incercarea de-a aduce lumina putin cate putin cu fiecare explicatie, raspuns.
Nu voi comenta si intrebarile care au venit in mod obraznic, nu simt ca am inca „dezlegare la limba” si vocabularul necesar pentru a le expune in mod public si consider ca daca le comentez mascat, nu va fi vazut dincolo de masca.

Multumesc!
Cu drag,
Daniela Dumitru



joi, 3 iulie 2014

GANDURI...


MINTEA E O CURVA SIREATA... O accepti si duci in inima  tot ce iti ofera ea, atunci sunteti cei mai buni prieteni. Nu o accepti si ii cladesti masti, o lasi ascunsa sa te lucreze pe la spate, atunci o sa te manjeasca pe toate partile cum vrea ea si o sa cauti doar sa te ascunzi.
Cum se ascunde ceva de care iti e rusine? Cu minciuna. Cum ascunzi apoi o minciuna? Cu o alta minciuna, sau cu mai multe. Si te trezesti in straturi de minciuni zidite cu grija si abia mai zaresti un firicel de lumina care sa te duca la primul gand de curva ascuns pe care l-ai acoperit cu prima masca.
Si te incumeti sa faci curatenie? Te incumeti sa dai de-o parte mucegaiul ca sa miroasa frumos in final si sa te bucuri tu de tine si murdar si curat? E greu? Pai e, ca putea fi usor de la inceput, dar o evolutie catre TINE nu se face fara munca. Ti se va parea ca se rezolva totul intr-o zi, dar ia scarma mai bine si vezi chiar te-ai recunoscut tu pe tine si acceptat asa cum esti?
Ai curaj sa recunosti ca te uiti la filme spirituale acum si imediat dupa iesi afara si te uiti la un fund bombat de barbat sau femeie si admiri un decolteu obraznic? Ai curaj sa recunosti ca in sinea ta ceva striga „Ce nerusinata ca s-a imbracat asa, sigur a iesit la agatat si are ganduri ascunse!” si in acelasi timp iti spui „Ce as vrea sa am si eu curaj sa fiu asa!” Ai curaj sa recunosti ca esti tot tu si ca tot din tine vine si smerenia si ceea ce consideri ca ar fi ganduri spurcate?
Ti se va parea ca e usor sa recunosti si ca te-ai lecuit tu de tine. Sa crezi tu ca doar de asta ai nevoie. Nu e suficient sa recunosti, ci sa vezi exact de unde vin si sa nu dai vina ca vin din exterior si ca-s influente, caci vin din tine si-s toate ale tale. Sa gasesti frumosul in ce crezi ca nu e frumos, linistea in galagie, strigatele in liniste, nervii in starea de calm, calmul in neliniste. Sa le impaci pe toate cu toate si abia apoi sa te lauzi ca esti impacat tu cu tine si sa te lauzi ca intr-adevar TE ACCEPTI, ITI MULTUMESTI, TE IUBESTI. Pana atunci....cale lunga si ganduri dezmatate J
Poti sa alegi sa iti iubesti toate gandurile, toate imaginile in care iti tot spui : SUNT si NU VREAU SA FIU! Sau poti sa fugi necontenit de ele si nu o sa simti niciodata CAT DE FRUMOS ESTI SI ASA!

Cineva imi spunea zilele astea „A fost langa mine, a fost exact cum mi-am dorit si cum am cerut universului, a fost acolo langa mine goala, frumoasa, perfecta si m-am blocat si totusi nu am profitat de moment, unde am gresit?” Ai cerut si sa profiti de moment, sau doar sa apara in viata ta si sa fie langa tine...? Lectiile astea pe care le cerem, tot noi ni le dam si le servim intocmai cum le-am cerut. Nu iti baga o mana din univers ceva pe gat daca nu ii ceri asta.
Radeam in sinea mea si imi aminteam de cate ori am trecut prin asta...
FRICA nerecunoscuta blocheaza orice. Poti sa pui in continuare pe lista, sau si mai mult de atat, daca esti suficient de smecher, copil pervers, poti sa profiti de ACUM si AICI si sa te simti tu pe tine si sa iti iei, sa multumesti, sa te bucuri de tine INDRAZNET si FRICOS in acelasi timp, fara sa te simti vinovat ca ai gresit cu ceva. Gresesti fata de tine cand negi ca toate dorintele vin din tine si le arunci sau le acoperi ca si cand nu ti-ar apartine.
Frica nu ar exista fara indrazneala si nici indreazneala fara frica.


Imi amitesc acum de o intamplare...
Intr-o zi in fata unei biserici, niste cuconete intolite bine, gatite cu gentile Prada pe brat, imparteau banet la niste mamici si copilasi si comentau in soapta „ Astia nu si-or dori mai mult de la viata...” „Ia uite si la parasuta asta cum a venit imbracata la biserica...” „Si popa asta burtos, sa-mi spuna mie ca tine post si nu a mancat carnati si baut bere aseara...”
Poate ca isi doresc multe, exact ce va doriti si voi si au de la voi acum. Poate ca isi doresc si nu stiu ce sa ceara mai sus de atat. Sau poate ca au ce isi doresc. Poate ca parasuta asta e imbracata asa pentru ca nu neaga ceea ce este si are tupeul sa vina si in biserica asa cum este. Voi ce va doriti? Cumva va doriti si nu recunoasteti, sa simtiti umilinta, mila, mana intinsa, foamea fizica, foamea sufleteasca si de ce a venit parasuta imbracata asa?
Sunt intrebari ale mintii, sau nevoi ale sufletului? Aveti curaj sa le faceti cunostinta, sa le acceptati si sa le traiti, sau le lasati sa va traiasca ele si sa va chinuie?
Ele raman cu fricile si mastile ascunse dincolo de gentile Prada, cei din fata bisericii cu mana intinsa, femeia imbracata provocator, cu conditia ei provocatoare. Si fiecare isi cere lectia si o primeste continuu si neobosit pana va tipa intr-o zi copilul din interior BAAAAA, DAR PE MINE NU MA BAGA NIMENI IN SEAMA, SUNT SI EU PE AICI?

Am fost intr-o zi la o sfintire de casa si dupa slujba preotul a stat cateva minue cu ochii inchisi, parea ca spune o rugaciune pentru el, apoi s-a dezbracat de straiele bisericesti si a zi catre gazda care tot punea pe masa bunataturi de mancat „Acum sa ne facem de cap cu ce ne-a dat Dumnezeu!” Si se uitau toti cu ochi critici si intrebatori ca la un preot posedat. Omul isi traia conditia si era infometat, atat tot. Nu vazusem pe cineva pana atunci mancand atat de frumos si dezmatat in acelasi timp.

Asa cum mintea cere infometata dezmaturi si smerenie, tot asa cere si sufletul. Ne cer ce nu vrem sa le dam, PE NOI INSINE!


Cu drag pentru mine si pentru cine mai citeste...

Daniela Dumitru

marți, 1 iulie 2014

Vorbe...Tacere...Masti...Ziduri...

Unii dintre noi vorbesc...e un defect, sau e o calitate? Eu zic ca e un dar.
Altii tac...e un pacat? Eu zic ca e tot un dar.
Altii isi pun masti. Toti ne punem masti. Eu zic ca si asta e un dar.
Peste toate astea se cladesc ziduri. Zid poate avea si cel ce vorbeste mult si cel ce tace si cel cu masca. Zid poate fi si peste zid.
Daca vin din noi vin de la Dumnezeu si cine suntem noi sa judecam ce vine de la El?
Sunt forme de exprimare in cunoasterea de sine.

Nu pot sa tac, daca nu am vorbit inainte, tacerea intrerupe ceva...
Nu pot sa vorbesc daca inainte nu eram in tacere. Vorbitul vine dupa tacere...
Nu pot sa am o masca decat daca eram curat inainte si nu pot sa scot o masca, daca ea nu ar exista si nu as mai putea descoperi, nu m-as mai putea descoperi.
Nu pot sa cladesc un zid daca nu am din ce si nu pot sa il distrug daca nu am cu ce...
Toate au un rost si toate vin dupa un plan. Eu am dreptul sa imi judec planul meu. Daca sunt murdare sau curate, nu judeca altcineva pentru noi. Eu le DESCOPAR, ACCEPT, MULTUMESC, IERT, MULTUMESC! Nimeni de langa mine nu e in stare s-o faca pentru mine.

M-am enervat in tacerea mea pe un prieten care tot incearca sa ma faca sa vorbesc si sa rabufnesc. Si mi-am amintit de un client psiholog care imi spune ca nu pricepe cum de poate sa vorbeasca, ca el nu vorbeste niciodata. Si-am zis – VORBESTI PENTRU CA EU TAC SI IN TACERE OFER SPATIU ORICUI SA UMPLE CU VORBE...
Eu nu fac nimic si in acest nimic e atat de mult loc, e infinit ca nu e locul meu si nu e  in mine de fapt. Multumesc Andrei! J
Uneori nu e nevoie de cuvinte ca sa exprimi ceea ce simti. Uneori tacerea este mai pretioasa decat orice insiruire de cuvinte. Uneori in tacere este doar tacere, nu este nimic altceva. Uneori ca sa simti ceva si ca sa te simti tu pe tine, ai nevoie sa taci si sa te asculti in interior unde nu e loc de cuvinte. Inima nu are un vocabular cu definitii din DEX.

Multumesc Marius, ca ma ajuti sa rabufnesc din tacerea mea si apoi imi revin si tac din nou! J Oricum ar fi, una fara alta nu se poate.

Gata, am tacut...

RETETE DE ULEIURI PRETIOASE PENTRU MASAJ


Plante utilizate pentru echilibrarea meridianelor energetice (pot fi folosite ca tincturi, macerate ceaiuri, etc)
Aceste combinatii de plante sunt utilizate ca retete de baza in multe produse existente acum pe piata (pilule, tincturi, pulberi), ce pot fi ingerate sau aplicate pe piele.


Plaman
Angelica (Angelica archangelica), cimbru de gradina (Satureja hortensis), coada-calului (Equisetum arvense), ghimbir (Zingiber officinalis), iarba-mare (Inula helenium), mustar alb (Sinapis alba), patlagina (Plantago major), plamanarica (Pulmonaria officinalis), podbal (Tussilago farfara), rosmarin (Rosmarinus officinalis), salvie (Salvia officinalis), scortisoara (Cinnamomum cassia).

Intestin gros
Chimen (Carum carvi), coriandru (Coriandrum sativum), dovleac ( Cucurbita pepo), frasin (Fraxinus excelsior), iarba-mare (Inula helenium), macese (Rosa canina), marar (Anethum graveolens), nalba (Althaea officinalis), revent (Rheum officinale), sunatoare (Hypericum perforatum), seminte de in (Linum usitatissimum).

Stomac
Angelica (Angelica archangelica), cimbru de gradina (Satureja hortensis), fenicul (Foeniculum vulgare), ghimbir (Zingiber officinalis), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), lemnul-Domnului (Artemisia abrotanum), maghiran (Majorana hortensis), papadie (Taraxacum officinale), roinita (Melissa officinalis), salcam (Robinia pseudacacia).

Splina & Pancreas
Brusture (Arctium lappa), scortisoara (Cinnamomum cassia), ciumarea (Galega officinalis) lemn-dulce(Glycyrrhiza glabra), isop (Hyssopus officinalis iarba-mare (Inula helenium), dud (Morus nigra), teci de fasole(Phaseolus vulgaris), patlagina (Plantago major), cimbru de gradina (Satureja hortensis), afin (Vaccinium myrtillus), ghimbir (Zingiber officinalis).

Inima
Ciubotica-cucului (Primula officinalis), conuri de hamei ( Humulus lupulus), lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), paducel (Crataegus monogyna), revent (Rheum officinale), talpa-gastei (Leonurus cardiaca), valeriana ( Valeriana officinalis).

Intestin subtire
Carmaz (Phytolacca americana), gura-lupului (Scutellaria galericulata), menta (Mentha piperita), mur (Rubus idaeus), musetel (Chamomilla recutita), napraznic (Geranium robertianum), nuc (Juglans regia), paducel (Crataegus monogyna), patlagina (Plantago major), sovarf (Origanum vulgare).

Vezica urinara
Albastrele (Centaurea cyanus), coada-calului (Equisetum arvense), coada-soricelului (Achillea millefolium), cretisoara (Alchemilla vulgaris), galbenele (Calendula officinalis), ienupar (Juniperus communis), merisor (Vaccinium vitis idaea), muguri de plop (Populus nigra), pir (Agropyron repens), tataneasa (Symphytum oficinale), urzica (Urtica dioica), urzica moarta (Lamium album).

Rinichi
Batranis (Erigeron canadensis), brusture (Arctium lappa), coada-calului (Equisetum arvense), fenicul (Foeniculum vulgare), galbenele (Calendula officinalis), limba-mielului (Borago officinalis), macese (Rosa canina), mesteacan (Betula pendula), muguri de pin (Pinus silvestris), pir (Agropyron repens), soc (Sambucus nigra), schinduf (Trigonella foenum graecum).

Ficat
Anghinare (Cynara scolymus), armurariu (Silybum marianum), coada-soricelului (Achillea millefolium) , galbenele ( Calendula officinalis), ghintura (Gentiana lutea), sunatoare (Hypericum perforatum), levantica (Lavandula officinalis), roinita (Melissa officinalis), rostopasca (Chelidonium majus), sofranel (Carthamus tinctorius), vasc (Viscum album).

Vezica biliara
Cicoare (Cichorium intybus), frasin (Fraxinus excelsior), fumarita (Fumaria officinalis), galbenele (Calendula officinalis), gentiana (Gentiana lutea), gura-lupului (Scutellaria galericulata), menta (Mentha piperita), pelin (Artemisia absinthium), rocoina (Stellaria media), rostopasca (Chelidonium majus), scoarta de dracila (Berberis vulgaris).

Pericard
Ciubotica-cucului (Primula officinalis), conuri de hamei ( Humulus lupulus), lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), paducel (Crataegus monogyna), revent (Rheum officinale), talpa-gastei (Leonurus cardiaca), valeriana (Valeriana officinalis).

Trei focare
Catina alba (Hippophae rhamnoides), coacaz negru (Ribes nigrum), coada-racului (Potentilla anserina), coada-soricelului (Achillea millefolium), iarba-mare (Inula helenium), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), pir (Agropyron repens), revent (Rheum officinale), soc (Sambucus nigra), splinuta (Solidago virgaurea).


Alegerea combinatiilor de plante in functie de emotii:

1. Ficat si Vezica Biliara - furie, manie: coada-soricelului, galbenele, sunatoare, lavanda, roinita, cicoare, frasin, gentiana, menta, rostopasca, scoarta de dracila.
2. Inima si Intestinul Subtire - stare de surexcitare: angelica, busuioc, iasomie, paducel, rosmarin, salvie, talpa-gastei, tei, vasc.
3. Stomacul, Spila si Pancreasul - stres si ingrijorare: brusture, scortisoara, lemn-dulce, isop, iarba-mare, dud, teci de fasole, patlagina, cimbru de gradina, afin, ghimbir.
4. Plamanul si Intestinul Gros - tristete si melancolie: chimen, coriandru, dovleac, frasin, iarba-mare, macese, marar, nalba, angelica, cimbru de gradina, coada-calului, ghimbir, iarba-mare, patlagina, plamanarica, salvie, scortisoara.
5. Rinichii, Vezica Urinara – frica – batranis, brusture coada-calului, fenicul, galbenele, limba-mielului, macese, mesteacan, muguri de pin, pir), soc, schinduf.
  
Uleiuri in care se pun plantele la macerat – se recomanda uleiurile extrase la rece:
-          ulei de samburi de struguri;
-          ulei de migdale;
-          ulei de avocado (bogat in minerale, poate fi folosit pentru par);
-          ulei de nuci (bogat in minerale, poate fi folosit pentru par);
-          ulei de samburi de caisa;
-          ulei de argan;
-          ulei de susan;
-          ulei de canepa;
-          ulei de dovleac;
-          ulei de canepa;
-     ulei de orez
-          ulei de ricin (poate fi folosit pentru par);
-          ulei de soc.
Uleiuri  mai pretioase ce pot fi utilizate pentru fata:
-          ulei de macadamia;
-          ulei de jojoba;
-          ulei de samburi de caisa;
-          ulei de samburi de cirese;
-          ulei de samburi de morcov;
-          ulei de germeni de grau;
-          ulei de sunatoare;
-          ulei de macese;
-          ulei de alune de padure;
-          ulei de musetel.

Va recomand cateva retete proprii utilizate de-a lungul anilor cu efecte minunate


1.Ulei detoxifiant
- Ulei samburi de struguri/in/susan (baza);
- Ulei de soc (10 ml la 1 litru de ulei baza);
- Ceai verde, soc, cicoare, ghimbir, fenicul, lemongrass, galbenele, spirulina;
- Sare de Bazna sau sare marina, sau orice alt tip de sare; recomand sarea de Bazna, cu "energie romaneasca" si puternic incarcata cu elemente ce accentueaza procesul de detoxifiere.
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 400 mg pulbere de plante fin maruntite, 100 mg sare.
Mentiune: dupa masajul cu acest ulei, pielea va transpira, adesea transpiratia pare murdara si urat mirositoare. Toate caile de eliminare ale organismului sunt accelerate in urmatoarele 12-24 ore, in special daca se efectueaza un masaj de drenaj limfatic. Recomand ca la cateva ore dupa masaj sa se efectueze o baie in sare.
Contraindicatii: atentie la persoanele care au rani pe piele precum si la anumite afectiuni care contraindica consumul de sare (este posibil ca absorbtia prin piele sa produca anumite dereglari).

2. Ulei anticelulitic
- Ulei de samburi de struguri/mac/canepa (baza);
- Ulei de samburi de caise (10 ml la 1000 ml de ulei baza);
- Cicoare, cafea (verde sau cafea prajita), mesteacan, arnica, citrice uscate (coji de potocala, lime, lamaie), scortisoara, cuisoare, nucsoara, piper rosu, piper alb, piper verde.
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 450 mg pulbere macinata fin de cicoare, cafea, mesteacan, citrice + 50 mg pulberea condimentelor.
Poate fi utilizat cu rezultate minunate in masajele ce vizeaza decontracturarea musculara. 
Atentie: nu puneti mai multe condimente deoarece poate produce vasodilatatie puternica. 
Contraindicatii: nu se utilizeaza pe pielea cu fragilitate capilara, venectazii, telangiectazii, femei insarcinate sau care alapteaza.

3. Ulei tonic energizant
- Ulei de susan, dovleac, ricin (baza);
- Menta, ghimbir, eucalipt, pin, ginseng, lemn dulce, ceai negru, rodie.
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 500 mg pulbere macinata fin de plante in cantitati egale (puneti lemnul dulce in cantitate mica, deoarece in cantitati mari creeaza o pelicula lipicioasa neplacuta pe piele).
Mentiune: uleiul poate da usoara vasoconstrictie (se diminueaza in timpul manevrelor de masaj); poate aparea usoara senzatie de frig datorita mentei, eucaliptului. 

4. Ulei nutritiv/reparator
- Ulei de argan, ulei de nuca, ulei de alun (baza); pot fi combinate in proportii egale, sau se poate utiliza doar un ulei baza;
- Ulei de germeni de grau, ulei de morcov, ulei de catina; 
- Polen, miere de albine;
- Schinduf, macese, hibiscus, struguri;
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 10 ml amestec din uleiurile de germeni de grau, morcov, catina + 20 mg polen uscat macinat fin in mojar + 10 mg miere + 300 mg pulbere de plante.
Mentiuni: 
- nu utilizati polen crud, deoarece maceratul poate sa fermenteze;
- strugurii pot fi culesi si uscati foarte bine toamna, macinati cu tot cu samburi si pulberea se pastraza bine in borcan de sticla inchis ermetic;
- uleiul este inchis la culoare si poate schimba pigmentul pielii daca se utilizeaza timp indelungat, datorita retinolului din uleiul de morcov, precum si uleiului de caina; nu se incalzeste la utilizare, retinolul incalzit chiar si in cantitati mici poate provoca arsuri usoare la nivel cutanat;
- se poate combina cu un unt de corp;
- nu este contraindicat persoanelor care sustin ca sufera de alergie la polen.

5. Ulei pentru piele sensibila (poate fi utilizat si pentru masajul femeilor insarcinate)
- Ulei de migdale (baza);
- Ulei de musetel, ulei de galbenele, ulei de macese;
- Musetel, macese, catina, cimbru, trandafir;
- Polen.
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 10 ml combinatie din uleiurile de galbenele, musetel si macese + 10 mg polen + 400 mg pulbere de plante.
Atentie: acest ulei nu are un miros placut, decat daca cantitatile de musetel si trandafir sunt mai mari proportional cu celelalte plante si mirosul poate fi imbunatatit cu ulei esential de musetel sau trandafir (exclus la utilizarea pentru femeile insarcinate).

6. Ulei cu "surprize emotionale" :)
- Ulei de nuca
- Tamaie;
- Rozmarin, busuioc, salvie, vasc, valeriana, mirt.
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 50 mg tamaie + 400 mg amestec de plante.
Mentiune: uleiul final poate fi imbunatatit cu 3-5 picaturi de uleiuri esentiale de tamaie, rozmarin, busuioc.
Recomandari: daca il faceti mult mai concentrat decat in reteta prezentata (de exemplu- cantitate dubla de pulberi), va recomand sa il amestecati cu unt de cacao/shea/unt de cocos/crema de galbenele si sa il utilizati in reflexoterapia plantara, palmara.

7. Ulei aromat (multi-senzorial)
- Ulei de samburi de struguri, ulei de migdale;
- Lavanda, melissa, verbina, tei, sofran.
Cantitati: 1000 ml ulei baza + 500 mg pulbere de plante.
Mentiune: daca produsul final nu este suficient de aromat, se pot adauga 3-5 picaturi de uleiuri esentiale de lavanda, melissa, verbina (sau doar unul dintre acestea).

Alte sfaturi
Se pot pune plantele combinand unul sau doua tipuri din uleiurile baza mentionate mai sus, astfel:
-         1000 ulei + 300-500 grame plante bine maruntite in mojar (nu utilizati rajnita electrica deoarece va distruge din puterea energetica a plantelor); cantitatile pot fi aproximate;
-          Maceratul se poate face intr-un borcan de sticla, care se asaza la fereastra sa fie “vazut si mangaiat” atat de energia lunara, cat si de cea solara;
-          Plantele incep sa isi descarce din toti ingredientii activi in ulei pe parcursul a 7 zile; un macerat bun si complet se formeaza dupa 14 zile; in fiecare zi amestecati in borcan cu o lingura de lemn curata si repetati rugaciunea, vorbiti cu plantele, le spuneti - BUNA DIMINEATA, VA ROG SA INFLORITI, NOAPTE BUNA...
-          Se strecoara cu rabdare prin tifon, vata, strecuratoare de plastic (exclus metal, deoarece va modifica calitatea uleiului, anumiti ingredienti oxideaza usor doar prin contactul a cateva secunde cu metalul).
Mentiune: aceste uleiuri  sunt vascoase ca si consistenta, e nevoie de o buna strecurare pentru a  fi utilizate la masaj fara a se simti pe piele ca un exfoliant.

* Va recomand sa va culegeti singuri plantele, macar o parte, atat cat este posibil, pentru a impregna produsul final de la inceput cuu energia voastra.
* Plante "curate" se gasesc la firmele care vand prin magazinele cu profil naturist ceaiuri care au in compozitie plante culese de maicute, calugari de pe langa anumite manastiri, paduri.
* Nu cumparati ceaiuri la plic, deoarece majoritatea au si altceva in compozitie in afara de plante.
* Aveti grija ca plantele, fructele, semintele, sa fie complet deshidratate. In alte conditii, riscati sa aveti un macerat fermentat (apa impreuna cu uleiul, plantele, acizii etc, vor fermenta si adesea acest mediu este propice dezvoltarii unor germeni si bacterii periculoase pentru piele.
* Va recomand sa va curatati fizic si emotional inainte de a prepara produsul:
- puteti face o imbaiere cu saruri (eu folosesc adesea sarea de Bazna, sau sare marina), cu plante;
- spuneti o rugaciune, o puteti repeta ori de cate ori simtiti in timp ce preparati produsul; 
- aprindeti cateva lumanari, eu aprind 7;
- rugati plantele sa prinda viata in ulei si sa fie LEAC pe calea pe care o sa le utilizati.

In cazul in care intampinati dificultati in prepararea acestora, nu ezitati sa imi scrieti: masajspa@yahoo.ro

SUCCES, SA VA FIE UTILE SI SA VA FIE DE LEAC!

Cu drag, 
Daniela Dumitru