joi, 10 mai 2012

Fii mic ca sa te faci mare!

Invata sa te faci si mic nu doar mare…!

Esti puternic sau ascunzi ceva slab sub o masca bine zidita? Oamenii puternici sunt cei care par mici, neajutorati uneori, cei ce asculta inainte de-a vorbi, cei milostivi…Puterea sufleteasca nu sta in cine esti in societate, ce nivel/grad, ce cravata porti, cate amante invarti pe luna, ce inel cu diamant ai, cate scoli si diplome ai adunat. Cine esti dincolo de toate astea? Cu ce te-ai nascut? Cum ai marit luminita care arde in tine? Sau ai stins-o? Ce a crescut de fapt, ego-ul sau maretia si bogatia sufletului?
Daca crezi ca nu ai fost niciodata mic, fa-te acum mic ca sa poti sa te faci si mare. E mai usor sa te lasi ajutat uneori, decat sa te zbati si sa te lupti in zadar cu tine si cu cei din jur care nu te vor intelege niciodata. Cineva  spunea de curand “E cea mai grea lupta cu tine, cand iti descoperi sufletul”, oare cati dintre noi stim cum sa-l bagam in seama macar, sa-i vorbim, sa-l trezim, sa nu-l uitam dupa ce l-am descoperit…  In ce sta puterea sufletului? Cum de sunt fericiti acei oameni care par nefericiti? Ei sunt impacati cu ei insisi. Suflete care si-au inteles menirea in lumea asta, suflete puternice, atinse de tot dar neinfrante de nimic si neinfricate in fata a tot ce exista.

Se spune adesea ca suferinta te doboara, eu am spus mereu ca suferinta iti da putere. E nevoie doar sa intelegi ce inseamna suferinta. Traieste tot si vei devein puternic! Nu alege sa traiesti in visare caci acolo vei ramane, un vesnic sensibil  in visele tale si de neclintit si fara simtaminte in realitate. Orice te poate dobori cand te trezesti din visare, totul iti va parea ireal, de netrait, de nerealizat.
Alege intelegere si cumpatare in tot si in toate, alege echilibru, alege curat si vei avea cai natural, curate si usor de deslusit, sufletul doar asta intelege, este singura cale in care-i poti comunica ceva.

De ce ti se intampla ceea ce crezi ca nu meriti si nu vrei? Si de ce ti se intampla intr-una? Cine vrei sa iti raspunda? Te-ai intrebat macar o singura data si pe tine? Cine sunt oamenii din jurul tau care nu-ti plac si pe care-i tot atragi miraculos si nu rezonati deloc, cum de se tot aduna numai oameni care nu te inteleg si care darama tot ce cladesti? Cat de greu poate fi sa gasesti raspunsuri? Cat de doborat te poti trezi din poveste, sau cat de puternic? Cu cata forta poti face fata situatiei si de unde iti iei puterea? Afla cine esti si vei avea toate raspunsurile! Vezi cine esti fara cravata! Vezi ce fata iti zambeste cand te-ai intors de la amanta! Inteaba-te cine te priveste in oglinda cand ai mai umplut un cont! Imagineaza-ti cine ai fost cand te-ai nascut, cu cine si cu ce te-ai nascut si intreaba-te cu cine esti acum,  ce ai. Intreaba-te cine te-a iubit inainte de-a te naste ca sa ajungi pe lumea asta, cine te-a iubit din prima clipa si cine te va iubi vesnic. Va trebui sa ai macar 3  mari iubiri neconditionate in raspunsurile tale si sa le si simti…

Ne-am nascut mici dar puternici, puterea a scazut cand am crezut noi ca ne-am facut mari… Ne-am nascut extrem de sensibili dar puternici, sensibilitatea ne-a scazut si aceasta cand ne-am facut mari. Ne-am nascut cu control absolut asupra noastra,  a tuturor simturilor, dar cu timpul ele ne controleaza si le devenim sclavi. Asculta-ti simturile si vei devenii creatorul lumii tale! Asculta-te cand iti surade inima la fel ca atunci cand e in lacrimi, doar asa te vei intelege si intalni cu adevarat tu cu tine! Nu ascunde ce nu-ti place fara sa traiesti la fel de intens ca ceea ce iti place!
Vei crede doar ce cred oamenii din jurul tau ca esti, dar tu nu stii nimic despre tine daca te faci mare inainte sa traiesti ca un om mic. Afla mai intai cine-i omuletul si vezi in spatele a ce masca l-ai ascuns, ca sa faci poti face cunostinta cu puternicul!

Te-ai nascut dintr-o lumina mare ca s-o simti si s-o intelegi si apoi sa ajungi intr-una si mai mare, doar de tine depinde daca o risipesti pe drum, daca o stingi, daca se va alatura din nou luminii. Nimeni nu alege pentru tine, te-ai nascut gol si liber. Ce umpli in viata asta, exieriorul sau ce e dincolo de goliciune? Ce ingradesti, libertatea sau  ego-ul? Sanse s-o iei de la capat vei mai avea pana te vei lumina, dar poverile vor fi din ce in ce mai mari caci iei totul cu tine, e adevarat ca nu mai retraiesti trecutul, dar el ramane zidit, amprentele nu dispar.
Cand intalnesti un om mic care doar exista, ramai pentru o clipa langa el, incearca sa intri in existenta lui si vei intelege. Doar exista langa el si cu el, doar asta e nevoie sa faci. Apoi incearca sa iti raspunzi la intrebarea: de ce anume am avut nevoie ca sa exist pentru o clipa? Si daca esti inca mare si tare: cine am fost eu in existenta asta de-o clipa?
Fii mic ca sa te faci mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu