luni, 10 martie 2014

TERAPIA WATSU


Watsu este o terapie delicata, efectuata in apa calda (in jur de 35 grade Celsius), ce combina elemente din anumite tehnici de masaj – shiatsu, thai, toate acestea fiind efectuate in ritm de dans acvatic, prin onduleuri continue.
Terapia in apa a fost descrisa adesea ca fiind o „recompensa” pentru corpul fizic, mental si spiritual, terapia si in special apa, reusind unificarea celor 3.


Fondatorii Watsu : Harold Dull (fondator 1980), Arjana Brunschwiler (co-creator al dansului in apa), Mario Jahara (creator Jahara). Istoria terapiei a inceput prin 1980 cand Harold Dull efectua un fel de masaj in apa cu anumite persoane, facandu-i pe acestia sa pluteasca in bratele sale, oferindu-le un mic dans in apa si efectuand anumite manevre din tehnica sa Zen Shiatsu studiata in Japonia. Ceea ce a fost adesea descris ca o sedinta de stretching in apa, seamana cu o mica sedinta de Tai Chi efectuata impreuna cu beneficiarul, pentru deschiderea canalelor energetice in apa, apa fiind mediul sacru de purificare energetica a tot ce exista.


Este o terapie de o libertate deplina si plutire in propriul corp, o adevarata calatorie interioara de la inceputurile existentei, inca din viata intrauterina. Eliberarile somato-emotionale pot avea loc in timpul terapiei, sau dupa, dar si ianinte de terapie (exemplu: neincrederea, fricile, anxietatea, pot sa apara inainte de inceperea terapiei, asadar se poate spune ca terapia si-a facut efectul, chiar ianinte de a incepe, sau chiar daca nu a  fost efectuata si clientul s-a razgandit...este o stare de spirit dezlantuita si consumata).
Ca orice alta terapie ce lucreaza profund in plan energetic, Watsu merge pana acolo unde „medicul interior” este activat si readus la lucru.
Beneficii
* Vindecare in cel mai profund nivel.
* Elibererea stresului si a  tensiunii mentale si fizice.
* Eliminarea durerilor musculare, a durerilor de cap.
* Depistarea anumitor dureri/afectiuni de organe (manevrele efectuate in apa, sporesc transmiterea impulsurilor nervoase la organele cu anumite probleme).
* Inlaturarea anxietatii.
* Tratarea insomniei.
* Recuperare medicala dupa anumite interventii chirurgicale, de exemplu pentru redarea mobilitatii unei articulatii, a tendoanelor, unui anumit segment.
* Imbunatatirea digestiei.
* Imbunatatirea circulatiei limfatice.
* Imbunatatirea functiei respiratorii.
* Afectiuni articulare si osteo-musculare cronice.
* Imbunatateste activitatea sistemului imunitar.
* Previne multe afectiuni ale diverselor sisteme si organe.
* Trateaza cu succes simptomele afectiunii Parkinson.
* Recomandata dupa mastectomii.
* Recomandata dupa interventii chirurgicale pe torace(afectiuni ale organelor din cavitatea toracica).
* Recomandata in recuperarea anumitor afectiuni cardiace.
* Recomandata copiilor, femeilor insarcinate, care nu au contraindicatie de la medic, sederea in apa sau pozitiile in apa in timpul terapiei.
* S-a descoperit ca trateaza cu succes surditatea aparuta in urma sinuzitelor repetate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu