marți, 12 august 2014

Sa te vezi in cineva ca intr-o oglinda...

  Cum ar fi daca intr-o zi ai cunoaste pe cineva in care sa te vezi pe tine?
Spunem mereu ca oamenii atrasi in viata noastra, prietenii, colegii, cei de pe strada, toti  sunt reflexia noastra, tot ceea ce este in ei este si in noi si intamplarile din viata noastra ne arata necontenit ca asa este.
Dar cum ar fi sa intalnesti pe cineva in care sa te vezi complet, exact asa cum esti, in cel mai mic detaliu? Poti sa nu observi si acel cineva va reveni candva in viata ta cand vei fi pregatit, sau poti sa te enervezi profund si sa negi ca e real ceea ce vezi, sau poti sa accepti si sa te privesti tu pe tine dragut, nervos, calm, depresiv, abatut, bucuros, trist, ganditor, visator, realist, puternic, sensibil, firav, plangacios, vesel, satul, infometat, somnoros, odihnit... Are din toate cate esti tu si intreaga omenire la un loc, din unele cate putin, din altele mai mult. Poti sa vezi doar bucati, sau poti sa te vezi intreg. 
 Poti sa te vezi gol si sa vrei sa te acoperi, sau poti sa te vezi gol si sa iti iubesti goliciunea.
Poti sa simti ca e un dar, o binecuvantare ca ti s-a oferit sa te vezi tu pe tine asa pe tava, sau poti sa refuzi sa te vezi si sa nu accepti ca asa esti.  Sau poti sa o iei razna si sa crezi in nebunia ta ca ti-ai gasit sufletul pereche, sa creezi atasamente, sa nu te mai recunosti tu pe tine in existenta ta pamanteasca.
Poti sa iti vezi libertatea si sa prinzi aripi si sa inveti sa le folosesti, sau poti sa iti vezi inchisorile si sa ramai vesnic dupa gratiile creeate de minte, poti sa evadezi din tine sau in tine, poti sa te iubesti, sau sa te urasti, poti sa te mangai sau poti sa te lovesti, poti sa te pedepsesti sau sa iti cladesti fericirea, poti sa faci exact ceea ce simti ca merita cel din oglinda.
 Cum ar fi sa-l vezi pe acel cineva intr-o buna zi acasa la el si sa nu iti crezi ochilor ce vezi si sa stai apoi cuminte in tacere si sa analizezi fiecare miscare, gest, cuvant, intregul comportament si sa iti dai seama ca exact asa esti tu la tine acasa? Poti sa te superi tare si sa spui ca ti se pare, e doar o coincidenta, sau poti sa pricepi ca exact asa esti tu. O sa pricepi ceva ce te va face fericit, sau profund indurerat, o sa pricepi inca odata ca nu ai nevoie de acel cineva ca sa te simti asa, ca sa te simti tu pe tine, si nici de altcineva.
Poti sa intelegi ca a te vedea asa ca intr-o oglinda e cea mai tare terapie. Daca ai facut mofturi la terapia cu oglinda atunci CERE UNIVERSULUI SA ITI OFERE SANSA SA TE VEZI PRIN CINEVA ASA CUM ESTI CU ADEVARAT. Apoi o sa iti placa terapia cu oglinda, o sa te tot oglindesti in spendoarea ta si o sa razi, plangi, vorbesti cu tine fara temeri si mofturi.
Succes!

Cu drag,
Daniela Dumitru